En text om hösten och om oss.

"Tänk att det finns kärlek i världen!"
tänker Amanda i sin säng
snyter sig i en vante
Aldrig har hon vågat tänka de tankarna förut

"Tänk att något gör såhär jävla mycket skillnad"
Simon tänker högt men gråter tyst
instängd i hennes mörka garderob snöt han sig i en trasig socka

Nu är hösten här
Fastän bladen inte har ändrat form ännu

Anna dunkar huvudet i en tegelsten, tänker:
"Var tog solen vägen? Jag fryser här."
snyter sig så med ena ärmen, vädrar blod
Vädrar sorg

Amanda Simon Anna och du
Jag
Detta är en text om hösten och om oss
Vi räknar dagar och tankar och mil och perfekta människor överallt
tja, allt det där som står mellan oss.

Jag nyper mig i armen, sitter på en bänk utanför realismen
snyter mig i ett höstlöv och tänker till sist:
"Du är ofattbar".

Kära du, hösten är här
Fastän bladen ännu inte ändrat form
Detta är en text om hösten och om oss
vi räknar dagar och tankar och mil och perfekta människor
tja, allt det som står mellan oss        

Golbollshalsen har talat.

image15
Kära vänner, jag håller på att bli sjuk. Detta vet jag då jag just har utforskat min hals och mun ytterst noggrannt. Allt pekar på att jag svalt en sådan där stor - allt är relativt och jag är inte så storhalsad av mig. har aldrig varit - vit sak (se bild). Det enda som är lite mysko är att jag vanligtvis inte brukar äta bollar (någon av er som tvångsmatade mig medan jag sov inatt kanske!?) så jag förstår inte riktigt. Svullnaden är verkligen inte mindre än en golfboll - nej, jag överdriver faktiskt inte den här gången, det är sant. Suck. Det värker. Jag har läxor också. Matematik och engelska. I engelskan ska det skrivas en text tills imorgon, ingen svår uppgift egentligen men jag kommer v e r k l i g e n inte på något att skriva om, uäh, avskyr när man får välja ämne helt fritt. En idé skulle ju vara att dela med mig om informationen som jag just skrivit här. Hm, tål att tänkas på. En annan intressant sak är att jag haft spanska för första gången idag. Det var kul och jag lärde mig skitmånga coola och mycket användbara fraser. Typ... Öhh... Yo me llamo Olivia. Wow.

När man talar om telefoner så ringer det.

Olivia till Sara: Dina byxor är snygga där fram.
Sara svarar: Aa, jag vet, jag är kåt.


En natt på en öde ö med klassen och ledorden är följande: mariekex, lägereld, kanotpaddling, irriterande treor som spökar vid tretiden på natten, offringsritualer, sojakorvsgrillning, kalla händer, Burken med stort B, flum, vitt skilda nationaliteter från mig och Sara, fridlyst choklad och stela ryggar.

image13
Från vänster: Sara, jag (mm, mkt smickrande bild som verkligen speglar min personlighet, jag är fullt medveten om detta), Erik, Fredrik, Maria och Elli i bakgrunden. Niice. Jag tycker om min klass. De är bra - även de som inte syns på bilden, of course. Jag och Hanna var polare på dagis, vilket faktiskt är fett coolt, måste jag erkänna.

Intressanta saker.

http://www.aftonbladet.se/kvinna/article602580.ab 
Gosh, aftonbladet skriver bara mer och mer intressanta saker. Får man skratta?

Idag har jag blivit nollad. Vi gick runt i Norrköping City, klädda som påskkärringar och gjorde diverse... öhm.. småskumma saker. Exempel: Var inne på Kunskapsgymnasiet och kramade människor samt sjöng Bä Bä Vita Lamm, bar Jonatan från Kunskap till Domino och skrek "Leve Kungen!"Jag gick fram till 50+ polisman och frågade om han ville smaka på mitt gomsegel som smakar choklad(japp, det är sant). Rullade på golvet i gallerian, sprang på folk, förföljde dem och sjöng Summer Lovin' i örat på dem, gjorde fula grimaser, sjöng på biblioteket, försökte sno pommes frites på Mc Donald's, sprang genom Spårvagnen och skrek "Kämpa! Kämpa! Kämpa!". Inne på bonus försökte jag övertala en dam att köpa ett par små rosa gulliga strumpor åt sin gråa katt "Grått och rosa matchar såå bra". Stod i bara underkläder i Vasaparken.

du injicerar min själ, är en nål i en ven, som bär till mitt hjärta, du är fotogen

Nu är jag hemma men inte tillbaka till vardagen, för allt är så himla annorlunda. Ellen i Australien, Gymnasiet imorgon (shit!) men kanske framförallt den konstiga lyckliga känslan i kroppen. Damn. Det här är bara så... Overkligt. Du är det. Underbar.

Den nya Olivia.

Hon har räls, hon. Det är allt som börjar på o. Eller ok då, ett urval av allt som börjar på o. T.ex: Oskönt, Osnyggt, Obekvämt, Ofördelaktigt, Oproffsigt, Osexigt, Ocoolt, Oumbärligt (lite postivt betonat ord!). Hon ska klippa sig strax också. Jag spår att det kommer bli lite bättre än rälsen.
                             Nu är det bara sex och en halv timme kvar. Yeah. Fjärilar.

Man ska inte bryta löften.

Eftersom jag lovade att jag skulle bli intressant någon gång så tänkte jag börja redan idag och skriva ett otroligt ntressant blogginlägg om min vardag. (wow, jag har verkligen förmågan atthålla löften!).

Idag har jag gjort följande.
1. Simmat 61 längder i poolen (snyggt udda tal - respekt!)
2. Känt mig jätteflashig och sportig och cool när jag sprang runt i bygden med mina vita adidasskor. Kände mig dock inte fullt så flashig, sportig och cool när jag kom tillbaka, svettig och anfådd. Slängde mig i vattnet istället.
3. Tvättat tvätt, hängt tvätt och vikt tvätt. Mycket trevlig sysselsättning, om jag får säga vad jag tycker.
4. Ätit tofu, och detta är högst upphetsande/anmärkningsvärt. Tycker somliga.
5. Njutit av det soliga (!!) vädret genom att läsa ut Rebell med frusna fötter. Åter till Flickan som lekte med elden. Efter några timmar med bar rygg hoppas jag absolut på att jag inte ska se ut som en dalmatin på ryggen längre.
6. Gjort flertal tappra men så småningom desperata försök att hitta kattskiten som stinker någonstans i rummet. Jag förstår inte hur han lyckas :(
7. Försökt att få ordning på en dikt som aldrig vill bli klar, även om den börjar ganska bra.
8. Sett Farväl Falkenberg. Lite rörig, men ja, jag gillar den. Speciell. Sorglig. Om det inte vore för att jag inte är en sådan som gråter p.g.a sorgliga filmer hade jag bergis börjat snyfta lite.

Och sen vet jag inte mer. Förutom att... Det kanske inte gick så bra det här...

Will you marry my brace?

Den fjortonde augusti är det ödesmättade datumet som klingar falskt i allas öron. Det är denna sensommardag som mitt lidande blir komplett.  Jag ska få tandställning, vilket visserligen är en bra investering inför framtiden (jag har ju faktiskt ganska stora svårigheter med att äta äpple, knäckemacka o.s.v.) men i som i kombination med att jag ska börja gymnasiet sex dagar senare känns litegrann som en halv död. Jan Fagerström har skrämt upp mig och sagt att de små riskerna som finns är att man t.ex. kan tappa tänder, tvingas göra rotfyllning och att tänderna kan gå tillbaka direkt när man tar bort rälsen. Dessutom finns det ingen som helst garanti för att mina tänder kommer att bli bra. Som sagt, fjortonde augusti är ett ödesmättat datum.

Det borde vara dags snart.

Man kan ju fråga sig när de som har makten i Sverige ska börja tänka på miljön - medan det fortfarande finns skog eller efter att all är förstörd? Jag blir så fruktansvärt less.

image8

RSS 2.0