Lagom är BÄST

Är det någon mer än jag som stör sig på alla de där uppmärksamhetskrävande människorna ute på krogen? Ni vet de där som hänger i taklamporna som om de vore Tarzan i en jävla lian, de där som med flit häller ut en halv äckelöl på dina nya, sjukt dyra, zebramönstrade tights ifrån American Apparel (som för övrigt är världens coolaste affär), de där idioterna som tror att de kan kasta sig ut över ett publikhav och bli väl mottagna fast de beter sig som as?

För att inte tala om de som vaggar från höger till vänster med en apatisk min som säger "jag är bara här för att alla andra är det men egentligen hatar jag att dansa och skäms som fan när jag gör det". De som sedan går in på toaletten och spyr för att de tröstat sig med att häva i sig rödvin. Det är okej att inte gilla att gå ut och dansa, så låt oss slippa er därute på dansgolven!!!

Tacka vet jag oss, vi som hör till de där lite lagom osvenska. Vi som dansar lagom mycket, dricker lagom mycket och ler lagom mycket. Jag älskar lagom. Vi borde införa förbud mot folk som inte är alldeles lagom ute på de svenska nattklubbarna.

Några miljoner scovillegrader

Idag har jag lyckats med en jävla bedrift: att hitta jordens starkaste nudlar.

När jag går och handlar så brukar jag alltid ha den nonchiga inställningen att ifall det står att något är "hot" på förpackningen så är det oftast inte starkare än att det går att notera viss antydan till kryddning i produkten. Vad jag ständigt glömmer är att det oftast inte är så i asiatiska/orientaliska butiker och idag när jag skulle handla nudlar och chips slängde jag glatt ner ett paket med superspicy&hot nudlar. "Faaan, vad gött tänkte jag", jag peppade som fan. Dregglet rann ur munnen på mig och jag kunde knappt få upp kryddpåsen i min iver.

Redan efter första nudelsörplet kände jag att något var fel. Det brann fan i munnen. Flera liter vatten åkte ner i ett svep och mina ögon tårades. Näsan rann, svetten pärlade sig i min panna. Likväl kämpade jag på, med sällan skådad tapperhet. Portionen gick åt i en rasande fart och när sista tuggan var nersvald tänkte jag nöjt att "jag är ju bara för jävla cool som kan äta världens starkaste nudlar".  Min mun brann som en sprutande vulkan. Jag tror fan kryddmixen i nudlarna började närma sig uppemot ett par-tre miljoner scovillegrader. Jag var tvungen att fort klämma en halv skål hummus för att mildra den brännande känslan i munnen.

ibland är jag fett flitig med att ta bilder på mig själv...

... och varje gång jag blir nöjd med en bild har jag lust att byta profilbild på facebook. LAME.

Jag har klippt mig efter bilden förresten. Väldigt revolutionerande då det var 1,75 år sedan sist en sax fick förkorta mitt hår. Hutlöst dyrt är det.

pussas


Att lyssna på Amy LaVere

till och med att läsa 40 sidor om Muhammedkarikatyrerna blir mysigt.

Socker fett och choklad

Jag är så sjukt inspirerad till att baka något superlyxigt - eller iaf något supermäktigt. Vem ska jag skämma bort?

Förresten så vill jag dansaa...

RSS 2.0