Borta vid sju

Säg, älskling
jag ger dig en resa i tiden
en resa i olyckan
en resa i tröstens bortglömdhet

Kunde något mer sårande sägas hade jag avlidit

Vad är det för skillnad?

En seriöst ställd fråga till er som äter kött och hatar päls:
Vad är det för skillnad?

Vad är det för skillnad på att föda upp tusentals minkar för ett fåtal människors tillfredställelse utseendemässigt och att föda upp tusentals kor för ett fåtal människors tillfredställelse rent kroppsligt? Vad är det för skillnad i att utarma naturresurserna genom att låta massan gå vägen genom minkar innan den når kläderna, eller utarma dem genom att låta energin gå genom kon, och därmed reduceras med 90%?

Måhända låter det otroligt för er alla som hatar pälsindustrin men gladeligen äter svenskt kött på Max - men jag förstår inte skillnaden.

Alla argument som används för köttätande går också att applicera på pälsindustrin:

Människan har alltid ätit kött - Människan har alltid haft på sig päls
Man får inte tillräckligt med protein om man inte äter kött - Man håller sig inte lika varm om man inte har på sig päls
Alla slaktare skulle bli arbetslösa om vi inte åt kött - Alla pälsuppfödare skulle bli arbetslösa om ingen använde päls
Vad skulle vi göra med alla kor ifall vi inte åt upp dem? - Vad skulle vi göra med alla minkar ifall vi inte flådde dem och gjorde päls?
Människan är överordnad djuren vi äter - Människan är överordnad djuren vi klär oss i.
Etc.

Och till sist, det alltid lika eminenta:

Kött är gott - Päls är snyggt

/ Olivia och Andreas

Vegan?

Okej, jag orkar inte gå och säga det här till var och varannan person (visserligen är ni väl en hel del som redan vet det) men från och med för några dagar sedan och efter ett berg av urdruckna sojadryckspaket så titulerar jag mig inte längre lakto-ovo-vegetarian utan bara vegetarian. Jag är väl egentligen ingen helt pk vegan då jag fortfarande kommer äta honung och t.ex. E120 till viss del men jag kommer inte sätta i mig något som innehåller mjölk eller ägg och på så sätt stödja den vidrigaste industri någonsin.

Ett litet "problem" finns dock - den jävla lunchserveringen som skolan hyr svälter mig! Gah. Vad göra?

Föresten... idag har jag gått med i djurens rätt! :)

image111

Hon heter cayenne

Hon äter mossa med hela ansiktet
trycker händer ner i dyn
Kanske finns där något att hålla fast
något att ramla sönder vid
falla i

Lustigt att det kan vara kallt fastän fåglarna sjunger
skamligt vackert

Trampar fram under åkrar
Ögonen brinner igen
själva satan hackar cayenne

Glittra i vattnet, Sjung en annan sång
Är du näcken?
Du, älska färdigt mig först

Slit ner mig i dyn
jag vill drunkna vid dina läppar
Skogen är inte farlig mest mörk
och tyst och lugn
ingen sjunger vackrare än näcken

och själva satan hackar chili i henne

Att låtsasdebattera med en luf:are kan vara både intressant och frustrerande

Det är vad en och en halvtimme av denna torsdagsförmiddag gick ut på. Att beskriva tillfället kommer att bli svårt. Jag ska försöka att göra det med respekt för andras åsikter, utan att diverse omogna påhopp mot luf:aren, folkpartiet eller kanske främst mot hela den borgerliga politiska rörelsen i sig. Dock tar det emot. Känner mig rätt irriterad och lite halvförbannad just i skrivande stund. (Man kan ju hoppas att det går över framåt 14:57 idag ;))

Vi i Grön Ungdom blev inbjudna att närvara på kunskapsgymnasiets miljödag som ägt rum idag, den sjätte mars. Vi fick veta att vi och ett annat ungdomsförbund skulle prata om Miljö och Hållbar utveckling. Lätt! tänkte jag. Vi är ju ändå miljöpartiet och miljön är en viktig del som genomsyrar hela vår politik och vår ideologi. Miljö är därmed också utgångspunkten för i princip allt vårt tänkande. Alltså, ett ämne man är van att diskutera.

Idag klockan 9:40 mötte vi dock den luf:are vi skulle föreläsa tillsammans med. Vi tänkte att hon kunde inleda föreläsningen lite snabbt, då hon trots allt har mer erfarenhet av liknande situationer. Alla vi tre från Grön Ungdom var helt nya som föreläsare inom politik. Dock började hon-från-luf (censurering) babbla på hur mycket som helst och det var otroligt svårt att få en syl i vädret utan att avbryta mitt i en mening, något som jag tycker känns rätt ohyfsat. kanske måste man vara ohyfsad inom politik för att komma någonstans (i alla fall om man debatterar mot någon från luf? skämt åsido). Dessutom kan man ju anse det lite halvfult att lyfta fram den politik vi i mp alltid fört som något som regeringen eller fp skulle ha hittat på. Bra att de tagit sitt förnuft till fånga i några frågor iallafall.

När vi till slut fick säga vad vi ville så fanns inte mkt kvar att säga, jag upplevde det som att hon styrt diskussionen/föreläsningen/det okända fenomenet ien riktning som inte alls var vad jag eller Caroline och Lisa hade räknat med. Lätt irriterande och frustrerande. Försökte styra ordgångarna flera gånger men det gick inte alltför bra och det kändes bara som att man skulle göra det hela föreläsningen obegriplig. Dock kände åtminstone jag att vi lyfte en hel del starka argument gällande både tillväxt, grön skatteväxling och kärnkraft :)

Bra övning kan man väl sammanfatta det, dock inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Nu är jag beredd för kommande debatter, känns det som. Alla bra argument dyker ju upp i huvudet precis efteråt.

Vad som karaktäriserar nuet och det stundande, samt det som nyss förflutit

vegogulaschh med smak av timjankanel
hummusen doftar banansalt
Vattnet skapar ingen kalkbrist men urlakar saliv

Mot min nacke är din svett klistrad
så jävla våt
Eller vad är det de alltid säger?
Man ska ju vara sexigt avslappnad och cool

Nu har jag sovit hela dagen
i ett naivt halvhjärtat försök att slappna av
och känna mig uppfylld
Av någonting

Mot min nacke är din svett klistrad
så jävla fint
Elller vad är det de aldrig säger?
Man ska ju inte vara känslosam eller vek

Så jävla fint.


image108

RSS 2.0